Incert erkenning: A0129

Ministriële erkenning: 200834-49

CONTACT DETAILS
    Xelec BVBA

ALARMINSTALLATIES

De kans op inbraak en eventuele schade verkleinen, vraagt geen grote investering. Met een beetje gezond verstand kunt u het een inbreker al moeilijk maken om uw woning of bedrijf binnen te dringen. Inbraakbeveiliging gebeurt op meerdere vlakken. Hoe gaat Xelec te werk?

  1. We verplaatsen ons in de denkwijze van de inbreker.
  2. We proberen de risico’s die u loopt correct in te schatten.
  3. We bespreken samen met u welke maatregelen er getroffen worden zonder overbeveiliging.

Een traditioneel alarmsysteem bestaat uit drie verschillende componenten, namelijk een centraal bedieningspaneel, verschillende contactsensors (bevestigd aan deuren/ramen) en een sirene (binnen en/of buiten). Voor extra veiligheid kunnen naast inbraakmelders bij toegangspunten ook bewegingsmelders bij doorgangplaatsen (bv. in een deuropening) geïnstalleerd worden. Die bewegingsmelders kunnen bovendien worden ingesteld zodat ze rekening houden met huisdieren.

U kunt uw beveiligingsinstallatie laten aansluiten op een alarmcentrale, die het geregistreerde gevaar inschat en assistentie inroept bij reëel gevaar. Is uw alarm niet verbonden met een centrale, wordt er een melding gestuurd naar uw telefoon of een ander gekozen apparaat.

Uw alarmsysteem is bovendien multifunctioneel: het heeft niet enkel een preventief effect op inbraken, maar kan ook ingezet worden om CO- en rookontwikkeling te detecteren. Het alarm zorgt ervoor dat u gewaarschuwd wordt bij potentieel gevaar.

Wilt u uw systeem op afstand kunnen bedienen? Dat kan! Een IP-module maakt het mogelijk om uw alarm in- en uit te schakelen en andere handelingen te doen. Het alarm kan bovendien ook deel uitmaken van een uitgebreid domoticasysteem. Via een computer, tablet of smartphone kunt u nagaan of uw systeem is ingschakeld en zo niet, dit vanop afstand aanzetten. Laat u daarnaast camera’s plaatsen, heeft u ook vanop afstand toegang tot videobeelden van in of rondom uw woning of pand.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!