CONTACT DETAILS
    Xelec BVBA

WARMTEPOMPEN

Met een warmtepomp benut u de gratis warmte van de natuur om uw woning of het sanitaire water te verwarmen. U bespaart er niet alleen een hoop geld mee maar helpt ook mee om uitputting van natuurlijke energiebronnen te voorkomen. Een warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen, zoals de buitenlucht, de aarde of het grondwater. Deze onttrokken warmte kan vervolgens benut worden om het CV-water of het sanitaire water in huis te verwarmen. Een warmtepomp bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder twee warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een leidingensysteem gevuld met een speciale vloeistof.

Het is de compressor die uiteindelijk voor de opwarming zorgt omdat hij een gas samenperst waardoor de temperatuur in de compressor stijgt. Denk aan een fietspomp die warm wordt tijdens het gebruik. De warmtewisselaars en de pomp zorgen ervoor dat de warmte die door de compressor is gegenereerd, opgenomen en afgegeven kan worden aan het verwarmingssysteem in huis.

De kostprijs van een installatie hangt af van diverse factoren zoals de bodemsamenstelling, oppervlakte van de woning en het gewenste type warmtepomp.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!