CONTACT DETAILS
    Xelec BVBA

Warmtepomp in Antwerpen

Door een warmtepomp als verwarming te laten installeren in uw pand in Antwerpen, Turnhout en omgeving, benut u de gratis warmte van de natuur om uw woning of het sanitaire water te verwarmen. Bij Xelec uit Gierle kunt u uw warmtepomp laten installeren in uw woning of pand in de omgeving van Antwerpen en Turnhout. 


Benieuwd hoe wij u kunnen helpen

Wat doet een warmtepomp?

Door gebruik te maken van de verwarming van een warmtepomp bespaart u niet alleen een hoop geld, maar het helpt ook mee om uitputting van natuurlijke energiebronnen te voorkomen. Een warmtepomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen, zoals de buitenlucht, de aarde of het grondwater. De warmte die de warmtepomp onttrekt kan vervolgens benut worden om het cv-water (water van uw verwarming) of het sanitaire water in huis te verwarmen. Een warmtepomp bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder:

  • Twee warmtewisselaars
  • Een elektrische pomp
  • Een compressor
  • Een leidingensysteem gevuld met een speciale vloeistof

Het is de compressor die uiteindelijk voor de opwarming zorgt, omdat hij een gas samenperst waardoor de temperatuur in de compressor stijgt. Denk aan een fietspomp die warm wordt tijdens het gebruik. De warmtewisselaars en de pomp zorgen ervoor dat de warmte die door de compressor is gegenereerd, opgenomen en afgegeven kan worden aan het verwarmingssysteem in huis. De kostprijs van een warmtepomp te laten installeren, hangt af van diverse factoren zoals de bodemsamenstelling, oppervlakte van de woning en het gewenste type warmtepomp.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Wilt u graag een warmtepomp laten installeren om uw woning te verwarmen? Schakel ons installatiebedrijf dan in en wij komen met veel plezier langs. Overweegt u toch nog om een airco te plaatsen die zowel verwarmt als verkoelt, ook daar hebben we de nodige expertise over. U kunt contact met ons opnemen via het nummer 014 / 88.22.91


Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!