CONTACT DETAILS
    Xelec BVBA

VERLICHTING

Verlichting is van niet te onderschatten belang om de juiste sfeer te kunnen creëren in uw huis of gebouw. Een goed doordacht lichtplan kunnen van uw nieuwbouw of renovatie een prachtig project maken. Xelec kan door zijn vakkennis en uitgebreid gamma aan verlichtingsarmaturen de beste voorstellen doen afhankelijk van de noden van de klant. Door de samenwerking met leveranciers en producenten kan Xelec aan zijn klanten steeds een goede prijs aanbieden.

Bedrijven worden de dag van vandaag door de overheid gestimuleerd om zuinig om te springen met energie. Om hen niet onnodig in de kosten te jagen, werd relighting in het leven geroepen. Het is een verzamelnaam van projecten waarbij aanpassingen worden uitgevoerd aan de huidige verlichting. Heel vaak gaat het hier dus over het veranderen van de lampen of de armaturen. Er wordt met andere woorden vertrokken vanuit een bestaande verlichtingsinstallatie. Bij het opstellen van een nieuw lichtplan wordt dan ook rekening gehouden met de bestaande aansluitmogelijkheden en lichtpunten. Steeds vaker wordt er gekozen om te werken met led verlichting omdat deze led lampen zeer veel energie besparen en veel langer meegaan dan andere varianten. Zo kunt u dus met een correcte investering kosten besparen op verlichting. Naast het verlagen van het energieverbruik zal relighting met led verlichting er ook voor zorgen dat het visuele gemak van de bezoekers van het gebouw wordt verhoogd.

Wanneer enkel de lampen worden vervangen en men gebruikt maakt van bestaande armaturen spreekt men van relamping. Door de innovaties qua lampen kunt u op deze manier veel geld besparen. Gloeilampen en/of spaarlampen kunnen vervangen worden door nieuwere technologie met bijvoorbeeld LED’s. Ook voor buislampen zijn er nieuwe en zuinigere alternatieven.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!